Čakrovou energetickou masáží proti fyzické, nebo duševní nepohodě

12.05.2014 18:23

Jste unavení, v duševní nepohodě, trápí vás bolesti? Pak vám vřele doporučuji masážní terapii. Provádím individuálně zaměřené masáže, a to například reflexní, segmentové masáže s prvky měkkých technik, baňkování, masáže lávovými kameny, reiki, nebo čakrovou energetickou masáž.

Čakrová energetická masáž postupně uvolňuje psychické a fyzické blokády, kdy se harmonizuje propojení funkčnosti jednotlivých orgánů v těle a regeneruje se celý nervový systém. Terapie zlepšuje krevní oběh, uvolňuje svalové napětí, a bolesti, zvyšuje flexibilitu, mobilitu, pomáhá uvolnit kyselinu mléčnou a ostatní škodlivé látky v těle, což odstraňuje ztuhlost svalů, a mizí tak bolesti kloubů. Proto se doporučuje při duševní a fyzické nerovnováze, případně dysfunkci některých orgánů. Jednotlivé orgány jsou totiž propojeny, proto je potřeba nastolit rovnováhu všech čaker.

Naše tělo svým způsobem řídí sedm čaker – energetických okruhů jednotlivých orgánů. 

  1. První čakra  je odpovědná za pevné kosti, zuby, nehty, tlusté střevo. 
  2. Druhá čakra za močový měchýř, ledviny, dolní oblast zad, prostata, ženské orgány. 
  3. Třetí čakra za solar plexus, žaludek, slinivka, slezina, stehna, oči. 
  4. Čtvrtá čakra za srdce, průdušky, hrudní páteř. 
  5. Pátá čakra za krk, krční páteř, hlasivky, hrtan, jícen. 
  6. Šestá čakra - žlázy šišinky, hypofýza. 
  7. Sedmá čakra zodpovídá za - duchovnost a duchovní sílu. 

Na tomto výčtu je zřetelné, že všechny čakry jsou důležité a každá je nepostradatelná. Pokud se vám vychýlí některá funkce od normálu, čakrová energetická masáž by vám měla pomoci k opětovné stabilitě organismu jako celku.

Terapie provádím v příjemném prostředí s tichou relaxační hudbou, éterickými přírodními oleji a kameny na čakry. Používám čakrové esence namíchané šamany, součástí terapie je zábal nohou ze santalové soli a marockého mýdla. Zároveň provádím očistu aury po masáži esenciálními oleji i v rozprašovači. 

Čakrová energetická masáž trvá sto dvacet minut, vřele doporučuji opakovat masáž po týdnu.