Proč chodit na masáže

10.07.2015 16:13

Masáž nám pomáhá vrátit se sami k sobě, navodit pocit klidu, odpočinku, vytěsnit stres, fyzickou i psychickou bolest, zmírnit chronická onemocnění, zvýšit imunitu, uvolnit zatuhlé svaly, působit na vadné držení těla a eliminovat migrénu. Harmonizuje náladu a navozuje pocit dobré pohody.

Indikace:

masáže jsou vhodné při vyčerpání po sportu, při svalové únavě, kloubních onemocněních, při deformaci páteře a vadném držení těla, také po úrazech i virózách. Masáž pomáhá rozproudit lymfatický systém, působí detoxikačně a příznivě ovlivňuje nervové funkce, snižuje únavu jak fyzickou, tak psychickou, zvyšuje krevní tlak a regeneruje mysl.


Kontrandikace:

Masáž není vhodná ve stavu menstruace, pokud máte kožní plísně, při virózních a bakterionálních akutních onemocněních, s křečovými žílami a při vážných srdečních onemocněních, dále v horečnatých a krvácivých stavech a akutní infekci.

Při nádorovém onemocnění teprve dvě hodiny po jídle (nebo jen s velmi lehkou stravou). Po masáži nepijte žádný alkohol a nekuřte, zachovejte organismus v klidu a nepracujte alespoň ještě dvě hodiny.

Masáž působí preventivně, předcházíte tak civilizačním onemocněním!